Speeldag 9: BVC De Flandriens 1 - Eendracht Vichte 0

Na de offday van vorige week (5-1 verlies tegen Oeselgem – geen verslag, want er was niets over te schrijven), moesten we ons herpakken tegen Vichte.  Eendracht Vichte is zijn ploeg al enkele jaren aan het verjongen, met vorige jaar een mooie top 5 plaats in het eindklassement. En ook dit jaar zijn de mannen van Vichte de competitie weer goed gestart.  

De bezoekers begonnen ook t best aan de match.  De Flandriens hadden het lastig met de jonge gasten van Vichte, dat veel loopvermogen in de ploeg heeft en kort op de man speelde. Dat leverde veldoverwicht op voor Vichte, maar doelman Jens had al bij al een rustige eerste helft. Zelf hadden we ook geen echt uitgespeelde kansen zodat we met een stand van 0-0 de rust in gingen. 

 

Zelfde spelbeeld in de tweede helft. Vichte speelde het merendeel van de tijd op onze helft, maar nu kwamen er wel een aantal mogelijkheden. Gelukkig sprongen de bezoekers niet efficiënt om met de kansen die ze kregen. De zwarte mannen speelden op de counter en dat leverde na 20 minuten zowaar een doelpunt op.  Een lange bal van Seetn richting Dieumerci, die de bal controleerde en mooi binnenschoot: 1-0. Vichte ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Ghyske die de beste kans van de match kreeg. Alleen af op de keeper, maar de marathon van vorige week zat nog in de benen en hij geraakte er niet voorbij.

Spijtig anders was de mats dan al gespeeld. Langs de kant wist de vicepresident intussen te vertellen dat Vichte nog één goeie kans ging krijgen en zo gebeurde het.

Een vrije kopkans werd in de handen van doelman Jens gekopt in plaats van op de goal. OEF.  Eindstand: 1-0. Gevleid, maar wie weet dat nu nog.

Mooie overwinning waardoor we opschuiven naar een gedeelde 5de plaats in de stand.

Het kan een mooi seizoen worden.

Met onze ruime kern kunnen we het iedereen lastig maken.

Nieuws:

1/ Proficiat aan Ghyske en JB die een marathon liepen in minder dan 4 uur.

    Onze tegenstanders gaan mogen lopen de volgende weken.

2/ Proficiat ook aan Ketje en Imke met de geboorte van hun tweede Flandrien, Lou.

3/ ’s Avonds werd de overwinning gevierd met een etentje in den Chips. Met meer dan 30 man en vrouw, was het een van de beste edities van de laatste jaren. De sfeer zit goed. Baerty was met iedereen maat. Peetn deed de weddenschap met Dieumerci uiteen.  Alleen spijtig dat Regis zijn prente er niet bij kon zijn.

4/ Volgende week, op verplaatsing naar Lendelde

 

            OM 14.30 UUR Spar Decor Lendelede - BVC

Seizoen: 
2015-2016

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.