Speeldag 1: De Kroone Kuurne 1 - BVC De Flandriens 2

De Flandriens vieren dit jaar hunnen tinnen zubilé: 10 JAAR BVC. Dat moet en zal gevierd worden. Meer info daarover in één van de volgende nieuwsbrieven, maar het zal er boenk op zijn, dat is zeker.

De voortekens voor de start van het nieuwe seizoen waren alvast goed: een goeie oefencampagne, met in de laatste oefenmats maar liefst 20 spelers, waaronder veel nieuwkomers (en een old school nabespreking en een toprecette voor de kantine).  Voor het eerst sinds lang moest er nog eens een selectie gemaakt worden voor de eerste competitiemats.  In die selectie 6 debutanten voor BVC:

 • Steven Demeulenaere = Nonkel, laatste man
 • Steven Vandenabeele = De Soit, verdediger
 • Jelle Maes = Pelle, bak links
 • Steve Bonte = James, middenvelder
 • Aaron Duquesne = Ronne, middenvelder
 • Kevin Bataille = Aye, flankspeler

Drie keer moeten we dit jaar naar Kuurne, nu dus ook, voor de 1ste mats tegen De Kroone, vorig jaar net achter ons geëindigd. In het begin was het nog een beetje zoeken, maar dan namen de Men in Black de mats in handen.  De Flandriens kregen kansen, veel kansen: JB 2 x voor open doel, Lib, Dieumerci, een bal op de paal van onzen nieuwe captain Stoffel,… maar na 20 minuten goed voetbal: geen doelpunten, terwijl er toch zeker twee binnen moesten.

De Kroone kwam beter in de mats, maar was enkel gevaarlijk op een terugkopbal van The Knife en op het einde van de 1ste helft met een schot tegen de paal. De twee T’s en de vele Flandriens supporters waren content met het geleverde spel maar niet met de tussenstand aan de rust: 0-0.

De coach was al van de vrijdagavond goed op dreef en kwam in de vroege uurtjes met de croissants en de opstelling voor de 2e helft thuis.  Resultaat: meteen 4 wissels aan de rust.  Die tactische zet pakte bijna goed uit want Ronne mocht al meteen op de thuisdoelman afgaan, maar ook Ronne kwam niet tot scoren.

En laten we dan maar eens een clicheetje bovenhalen: als je zelf niet scoort, juist… Een goeie voorzet die door een speler van de Kroone werd binnengelopen en de Flandriens op achterstand.  Mr. V(erhammme) moest zelfs erger voorkomen met een mooie redding.  Maar dan lukte het toch: in een paar minuten tijd werd de 1-0 omgebogen in een 1-2 voorsprong.  In een familieonderonsje bediende JB Rossi,die maar binnen te duwen had en JB scoorde zelf het 2de doelpunt met een lobbal.

Dieumerci had een kwartier voor tijd de overwinning al veilig kunnen stellen, maar hij hield er de spanning nog wat in. Zo ook de arbiter, die een 2de goal van Rossi onterecht afkeurde.  In de laatste minuten ging er nog een bal van de thuisploeg voorlangs, maar voor het eerst sinds het seizoen 2008-2009 (speciaal opgezocht voor de President) konden de Flandriens nog eens winnen op de eerste speeldag.

Nieuws:

1/      Regis deed in het tussenseizoen veel scouting en mag zich de transferkoning van dit jaar noemen. Naast de 6 nieuwkomers die al in de eerste mats werden opgesteld, hebben we voor de komende weken nog een aantal nieuwe spelers.

        

2/ We hebben ook een nieuwe  #captain: Stoffel.

Hij wordt door de ex-kapitein uitgenodigd voor een evenement: dinsdagavond om 20.30 uur gaan lopen rond de pleinen van KFC Marke.

Andere spelers die zin hebben, zijn uiteraard ook welkom.

3/ En hoe zou het ondertussen zijn met onze hondenfluisteraar Ket?

4/ Lidgeld (60,00 EUR) niet vertegen gasten !!!!!

    Storten op de rekening 068-2402515-46.

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.