Speeldag 3 : BVC De Flandriens 3 - Oranje Zwart Kuurne 1

Wat een abondance: Deze week weer maar liefst 19 spelers om uit te kiezen voor de coach.

Verrassing alom: geen plaats voor de topscoorder in de selectie voor deze mats tegen een nieuwkomer in 2de, FC Oranje Zwart Kuurne, volgens de scoutingsverslagen een stevig ploegske.

En de bezoekers namen een sterke start. Een lange bal werd door de thuisverdediging verkeerd beoordeeld en met een lobbal over Mr. V(erhamme) stonden we al vlug op achterstand. Even later was het weer bijna van dat, maar onze doelman was fris en met een knappe redding verhinderde hij een dubbele achterstand. Zelf kwamen we moeilijk in ons spel en vooral de laatste pas kwam er niet uit. Echte kansen bleven uit tot the Knife licht werd aangetikt in de 16: penalty. Onze captain nam zijn verantwoordelijkheid, maar de keeper redde.  Al snel kregen we een herkansing, na handsspel in de caré: Dieumerci achter de bal en mooi in het zijnetje: 1-1.  Dat deed de Flandriens goed en vlak voor den time knalde JB nog op de paal, na een mooie aanval.

Start van de 2e helft en bijna moesten we weer achtervolgen, maar de spits van de bezoekers plaatste de bal naast het doel.  Van dan af namen de Flandriens de wedstrijd in handen.  De 2-1 kwam er toen de keeper van Kuurne de bal loste en jawel, topscoorder Rossi (dus toch in de selectie geraakt) was er als eerste bij.  En weer Rossi zorgde voor de 3-1 voorsprong.  Er volgden nog kansen: door de overvloedige regen bleef de bal in een plas liggen op de doellijn, MC Hammer Mats kopte een kans naast,… De Flandriens hielden de mats nu onder controle en de 9 op 9 was een feit.  

En omdat de co-leiders punten verloren staan we alleen aan de leiding, met 3 punten los.  De sfeer zat er dan ook goed in na de mats.

Media:

1/ ChristianO heeft zo zijn eigen manier om onze topscoorder toch in de selectie te krijgen. Hij koppelde het aangename aan het nuttige en bracht een bezoek aan  Barry.  Het bezoekje duurde wat langer dan voorzien, wat hem een disciplinaire sanctie opleverde: een verwijdering uit de wedstrijdkern.   

2/ Dank aan de gelegenheidsarbiter, die het prima deed.

3/ Weer een Flandrien op het TV-scherm de voorbije week.

    Deze keer was het Bouty in Ter Zake.

4/ Misschien komt onze ex-coach morgen wel in Extra Time.

    Deze scoop bereikte reporter 18 deze week:

De man van Leupegem streek in de succes(begin)jaren van de Flandriens een vorstelijk loon op, maar na enkele jaren rentenieren vond hij een nieuwe uitda-ging: Hij engageert zich nu als trainer van FC Groeninge uit de B-reeks van de Schepen Bijtebier-competitie.

Te lezen op facebook: “Dames, ik wil deze zaterdag even komen helpen langs de lijn (als jullie dat OK vinden?) Maar we gaan eerst even een aantal elementaire liefhebbers-dingen moeten afspreken, dus afspraak om 15.00 uur in de cabine. Vrijdagavond spa reine, druivensuiker & weekendfilm”.

In café De Reflex lopen verschillende weddenschappen zoals “Wanneer scoren ze hun eerste doelpunt, waarbij vooral op de terugronde van de competitie gemikt wordt?” en “Halen ze meer dan 2 punten?”

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.