Speeldag 4: De Pekkers 0 - BVC De Flandriens 1

Ja beste lezers, de Flandriens doen rustig voort: 12 op 12.  Vooraf wisten we niet wat we moesten verwachten van de kampioenen van 3de van vorig jaar. 

Volgens Ritten Vanneste van SDJ was de tegenstander niet slecht, maar ook niet goed, waren ze niet traag, maar ook niet rap,… m.a.w. we wisten niets van de tegenstander, alleen dat ze met zo’n naam beter in het bedrijfsvoetbal zouden spelen dan in ‘t liefhebbers.

Maar, al snel bleek dat de thuisploeg een bende jonge gasten is die aardig kunnen voetballen.  De Flandriens konden hun spel niet opleggen aan de vinnige Pekkers. De thuisploeg was in het eerste kwartier de betere ploeg, maar onze doelman moest maar één keer goed tussenkomen.  Het eerste gevaar van de zwarte mannen kwam er met een stevig schot van de captain op de dwarsligger. Dat schudde onze mannen wakker en de Flandriens begonnen wat meer op de helft van de tegenstander te spelen.  In die periode kwamen we ook 0-1 voor. Een flankvoorzet kwam via Rossi bij de Kleinen die zijn eerste van het seizoen binnenprikte.  Meteen ook de ruststand.

De 2de helft was zoals het begin van de match: voor de thuisploeg. De Flandriens stonden onder druk.  Goed voetbal van de Pekkers tot aan de 16, maar meer dan wat corners en een gevaarlijke bal voorlangs leverde het niet op.  De Flandriens overleefden dat moeilijk eerste kwartier na de rust en Rossi kon ons op 0-2 zetten, maar de 6de Carlsberg na de ochtendmats van zijn zoon was er duidelijk één teveel.  De zwarte mannen hielden het nu bij controlevoetbal en een echt slotoffensief van de Pekkers bleef uit.  Toch kenden we nog geluk toen er helemaal op het einde van de wedstrijd een bal tegen de onderkant van de dwarsligger ging.

Zo bleef het bij 0-1.

Alweer een sterke prestatie van de Flandriens, want er zullen niet veel ploegen gaan winnen daar in Emelgem.  We blijven uiteraard ook aan de leiding in het klassement.

Nieuws:

1/ Gunnarson vierde vorige week zijn 43ste verjaardag in stijl.  Proficiat.

2/ Lib doet het intussen fantastisch bij Lendelede met de winning goal vorige week.  Het bestier heeft wel een klacht neergelegd bij de FIFA want de trans-ferprijs voor Lib werd nog niet betaald.

3/ De kousen van Mr. V(erhamme) waren nog niet droog.       Wat doet ne mens daarmee?  Kousen door het raam van het bedrijfsvoertuig en de A17 op.

4/ De coach op FB dus…

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.