Speeldag 6: The Rangers Moorslede 1 - BVC De Flandriens 2

Nogal wat afwezigen voor deze uitmats tegen The Rangers uit Moorslede, waar we vorig jaar nog 0 op 6 tegen haalden.  Maar de kern is dit jaar bijzonder groot, zodat we toch weer met 15 man waren.

Op het smal veld (juist coach) waren de eerste tien minuten van de wedstrijd voor de Flandriens.  Hito slalomde enkele verdedigers voorbij, maar kwam niet tot een schot en ook met enkele verre inworpen en corners werd er te weinig gedaan.  De eerste keer dat de thuisploeg op goal schoot was meteen raak.  Een uittrap van de keeper werd doorgekopt tot bij spits 1, die de 2de spits aanspeelde en die op zijn beurt onder stand-in doelman ChristianO binnenschoot. De zwarte mannen waren wat van slag en gingen mee in het fysieke spel van The Rangers.  Moorslede zat er kort op en met enkele torens in de ploeg werd er vooral luchtvoetbal gespeeld.  Een gelijkaardige actie als bij het doelpunt werd door The Rangers nipt naast besloten,  De Flandriens hadden het dus niet onder de markt met The Rangers.  Ruststand 1-0.

Reporter 18 had bij het begin van de 2de helft zijn plaats op de perstribune nog niet ingenomen of het stond al 1-1. Volgens betrouwbare bron schudde de thuisdoelman een supersafe uit zijn mouwen na een poging van Rossi, ging de bal tegen de paal en tikte Hito de rebound binnen. Beter kun je niet starten aan de 2de helft natuurlijk.  De Flandriens begonnen eindelijk wat meer te voetballen en The Rangers hadden steeds meer fouten nodig om de zwarte mannen af te stoppen.  Dat lukte niet meer toen Rossi even tijd kreeg om de bal klaar te leggen voor zijn linker en met plaatsbal zette hij de 1-2 op het bord. Op dat moment was het nog 25 min. te spelen: de overwinning was dus nog niet binnen.
Moorslede bleef de lange bal hanteren, maar de verdediging en doelman ChristianO hielden het achteraan goed toe.  De betere kansen waren nu voor ons, maar Hito kon met rechts onvoldoende kracht zetten bij een schietkans en een vrije trap van Piere ging nipt over.  In de extra tijd gooide de thuisploeg nog eens alles naar voor: ChristianO pakte een schot en een laatste poging belandde in het zijnet. Het bleef 1-2.

Een fel bevochten overwinning, waardoor we de kloof met de achtervolgers vergroten.

Enkel de Sterre kan voorlopig volgen (op 3 punten).      

Media:

1/ Veel (35 !!!) inschrijvingen al voor het etentje van 31/10/2013 in ’t Vier-spit: Inschrijven kan nog steeds bij captain Stoffel.

2/ MC Hammer Mats reed voor de mats nog vlug even naar Zillebeke voor een be-zoek aan Bellewaerde.

3/ Ook vader en moeder ‘James’ Bonte hebben de weg naar het stadion gevonden.

    Weer twee supporters erbij.  Reporter 18 speelde op het einde van de vorige eeuw nog samen met de vader van James bij de groenzwarten van Marke.

4/ Over de Koninklijke gesproken: 18 op 18.  Dat betekent dat de onderhandelingen tussen D2 Regis, manager van PD uit R, en KFC zijn gestart. Pech voor PD uit R dat KFC net nu zijn eerste overwinning boekte.

5/ Volgende week, weer tegen een ploeg uit de top 5:

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.