Speeldag 7: BVC De Flandriens 3 - FC Heirweg Anzegem 1

7de wedstrijd al, tegen het ambitieuze FC Heirweg Anzegem, dat naar eigen zeggen ingekocht heeft om mee te spelen voor de titel.  Voor de bezoekers was het dus een topmats en op Nfor na waren ze dan ook zowat met hun sterkste selectie afgekomen.  Wie er niet afkwam was de arbiter, zodat manager Daniël van de Heirweg (die de eerste keuze hadden) scheids werd.

De Flandriens trokken zich daar allemaal niets van aan en begonnen uitstekend aan de mats.  Dieumerci knalde tegen de paal en de Kleinen stuitte op de doelman. Halfweg de eerste helft zat het spel op de wagen: eerst was er onsportief gedrag van de Fadiga van Anzegem (die doorspeelde terwijl de bal duidelijk over de lijn was) en even later werd een ‘licht toegekende’ vrije trap prachtig binnengeschoten: 0-1.

De Flandriens sloegen echter meteen terug toen JB aan de 2de paal een voorzet binnenkopte.  Daarna werden er nog enkele woordjes gewisseld met de arbiter en het duurde efkes tot de Flandriens weer hun goed voetbal van in het begin van de mats terugvonden.  Na een mooie combinatie tussen Tsjarlie en Dieumerci bracht JB ons verdiend op voorsprong.  Die 2-1 stand bleef staan tot aan de rust.  

Opnieuw een goeie start van de 2de helft van de Men in Black, deze week in de Celtic outfit.  We kwamen al snel 3-1 voor met een bom van Aye, zijn eerste voor de Flandriens.  Een tweede raket van Aye werd mooi gered door de bezoekende keeper. Mr. V(erhamme) moest dan weer de aansluitingstreffer voorkomen door met een beenveeg redding te brengen.  Dat was de enige keer dat de bezoekers nog voor wat dreiging konden zorgen.  De Flandriens konden de mats verder rustig uitspelen, want een echt slotoffensief van de Heirweg bleef uit.

Verdiende overwinning, nu toch al de 7de op rij.

De sfeer zit goed, de resultaten kunnen niet beter. Het mag allemaal nog wat blijven duren.

Media:

1/ De voortekens waren natuurlijk goed: winst in een oefenpot minivoetbal tegen MABA, met in de hoofdrol Wallygola die enkele Braziliaanse sambabewegingen uit zijn sloffen toverde.

2/ Veel kandidaten voor de ‘Sjampanje van het weekend’.  De Voorzitter die voor de eerste keer in 10 jaar de lijnen deed, de Kleinen die een prima partij speel-de, of James die met vallen en opstaan Kuurne onveilig maakte vrijdagnacht maar op zaterdag ook een goeie prestatie leverde.  Zij haalden het niet.  De fles was deze week voor de Soit die op de libero een foutloze mats speelde. De Soit heeft wel nog wat werk om de overwinningskreet (ziggezagge) onder de knie te krijgen.

3/ De Flandriens-aanhangers worden opdringerig.  Moeder Stoffel kwam na de mats een kijkje nemen in de kleedkamer…

4/ De supporters al even warm maken voor de eerst volgende thuismats binnen 14 dagen: de topper en derby tegen de Sterre Sint-Denijs. 

    Wie wordt de ploeg van ‘t stad?

5/ Maar eerst (opgelet supporters, de wedstrijd is al om 14.00 uur):

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.