Speeldag 9: BVC De Flandriens 3 - De Sterre Sint-Denijs 1

Super Saturday van ‘t weekend, met alle ploegen uit de top van het klassement

tegen elkaar, maar vooral:

 

 

De nummers 1 (BVC) en 2 (de Sterre) in het klassement tegen elkaar en dus een derby niet alleen voor de titel van ‘Ploeg van ‘t Stad’, maar ook voor de koppositie. De beste verdediging tegen de beste aanval ook.   Redenen genoeg dus voor PD uit R om een ‘kort’ woordje te doen voor de partij.  Met een 60-tal supporters was de Stade ook bijzonder goed gevuld.

De Sterre heeft zich in het tussenseizoen serieus versterkt en vooral in de aanval loopt er dit jaar gevaarlijk heerschap rond.  Met ook enkele keiharde verdedigers is de Sterre dit seizoen een ploeg om de top 5 te spelen. De eerste helft verliep gelijkopgaand, al was de grootste kans wel voor de Sterre. Na balverlies op het middenveld kwam één van hun spitsen in een goeie schietpositie, maar zijn schot ging voorlangs.  In het midden van de eerste helft kenden de Flandriens hun beste periode met enkele hoekschoppen en vrije trappen, waar er iets te weinig mee werd gedaan.  Aan de rust stond het nog 0-0, maar de supporters hadden een felle strijd gezien tussen twee ploegen die elkaar waard waren.   

De tweede helft begon niet te best voor de Flandriens: een inworp dicht bij onze 16 werd onderschept, een voorzet en de rechter flank van de Sterre tikte binnen: 0-1. Maar zoals wel al meer gebeurd is dit seizoen, kwamen de zwarte mannen snel weer gelijk.  Na hands en een fout in de carré in dezelfde spelfase kregen we één penalty, die door Broekalisasi mooi in het zijnetje werd binnengeschoten: 1-1. De Flandriens voelden dat er meer in zat en een prachtig schot uit de draai van Rossi belandde via de paal terug het veld in.  Niet veel later had Rossi wel succes toen hij door de defensie van de Sterre werd gestuurd en de keeper kon omspelen: 2-1.

Daar bleef het bij tot 5 minuten voor tijd, al kwamen we wel goed weg toen MC Hammer Mats een speler van de Sterre (die wel vanuit buiten spel vertrokken was) een,duw gaf in onze 16.  Voor de rest werden de spitsen van de Sterre goed uit de mats gehouden.  Het hoogtepunt van de middag kwam er toen de ingevallen Stankovic vlak voor tijd zijn eerste Flandriens goal uit zijn carrière scoorde en de 3 punten veilig stelde.  Prachtige overwinning van de zwarte mannen, waardoor de Sterre op zes punten wordt gezet.

Media:

1/     De ‘Sjampanje van de week’ was voor James. Twee weken geleden was hij er al dicht bij, maar nu pakte hij verdiend de hoofdprijs mee na een sterke prestatie op de libero.

2/ Wie was er meteen na de mats pleite? Vader Holvoet croste naar Agneske om de blijde boodschap te brengen. En dat voor een sos…!!!

3/     De coach zal het algauw eens mogen gaan uitleggen in Extra Time.

4/ Donderdag is er het etentje in ’t Vierspit en ook de datum voor het feest van ‘10 jaar Flandriens’ ligt vast: 10.05.2014.  Nu al blokkeren in de agenda’s dus.

5/ Volgende wedstrijd, tegen Olympic Comines. Tijd om eens met een goed gevoel en de 3 punten terug te keren van het skigebied, na de knock-out van zoveel jaar geleden en de sportieve pandoering die we vorig jaar kregen.

 

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.