Speeldag 10: Olympic Comines 1 - BVC De Flandriens

Henegouwen Vakantieland: Aan de oude bedding van de Leie, in de schaduw van de Ice Mountain, ligt het ‘ietwat’ aftandse gelegenheidsstadion van Olympic Comines (in afwachting dat hun normaal terrein weer speelklaar is).  M.a.w., deze week moest er geploegd worden op een ‘akker’, die er door de vele regenval nog slechter bij lag dan anders.  Geen ideale omstandigheden dus om goed voetbal te spelen.  En toch waren de Flandriens gemotiveerd om na de mooie driepunter van vorige week tegen de Sterre weer punten, liefst 3, te pakken.

Al in de openingsminuten kwam er zo een kans voor de Kleinen, maar zijn schot ging naast.  Dieumerci had meer succes: toen hij alleen op de keeper afging werd hij licht uit evenwicht gebracht, maar hij kon zich toch doorzetten en de 0-1 binnenleggen. Een vroege voorsprong dus, die al redelijk snel teniet werd gedaan toen een afgeblokt schot afweek en over Mr. V(erhamme) in de winkelhaak belandde: 1-1.  Pech. De Flandriens moesten even bekomen van de onverwachte gelijkmaker.  Het ging allemaal niet zo vlot meer en het duurde tot kort voor de rust voor we nog enkele kleine kansjes bijeenspeelden, maar geen doelpunten meer.  Ruststand 1-1.

Ook in de tweede helft was het moeilijk om via combinatievoetbal tot kansen te komen.  En als we er dan toch eens door geraakten werden we (en vooral dan de Kleinen) net voor de carré neergelegd.  Gelukkig hadden we met Bouckeetje een prima scheidsrechter, die de vele fouten bestrafte met enkele gele kaarten voor Comines. Vijf minuten voor tijd was het weer van dat: tweede geel en dus rood voor een verdediger van de thuisploeg + een vrije trap op een mooie plaats. Oli zette zich achter de bal en schoot de bal prachtig binnen: 1-2.  Daar hadden we niet meer op gerekend.  Er werd nog lang overgespeeld, maar de Flandriens hadden alweer een overwinning te pakken.

De nummers 2 (de Sterre) en 3 (Beebop Menen) verloren punten, zodat de Pekkers nu onze dichtste achtervolger zijn, op 8 punten van ons.

Nieuws:

1/ ’t Etentje in ’t Vierspit was, van horen zeggen, een succes.

2/ Geen T1 op de bank in Comines. PD uit R zat op het provinciaal kampioenschap

    klaverjassen in Wortegem-Petegem.  T2 Paretski nam over.

3/ Ook afwezig: onze captain, die in Disneyland ging gaan kijken naar ‘de Buffalo Bill Wild West Show – Laat uw wildste dromen werkelijkheid worden met Mickey Mouse en zijn vriendjes’ en nu al zijn mails en sms’en afsluit met ‘groetjes Mickey’.  Down to Earth Captain

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.