Speeldag 11: BVC De Flandriens 1 - Beebop Menen 1

Regen, regen, regen,… veel uitgestelde matsen dus, maar niet in de Stade, waar de topper van de speeldag moest worden afgewerkt.  Het veld lag er op de flanken serieus drassig bij, maar werd goedgekeurd. Tegenstander: Beebop Menen, 3de in de stand, op 9 punten.  Mats tussen 2 ploegen met de minste tegengoals ook, zodat er geen doelpuntenfestival te verwachten was.   

En toch was het bijna in de eerste minuut prijs. Tom de Spurtbom werd diep gestuurd maar besloot net naast en de Kleinen kon er ook zjust niet bij om de bal in te tikken. Het was de aanzet voor een kwartier lang Flandriens overwicht, met nog enkele halve kansen.  Na dat eerste kwartier herstelde Beebop het evenwicht en Menen toonde dat het niet voor niets bovenin meedraait.  De keepers kregen wel weinig werk, zodat we logisch met 0-0 gingen rusten.

In de tweede helft mochten de Flandriens naar hun goeie kant spelen en weer was de eerste grote kans voor ons: Pelle mocht alleen op de bezoekende doelman afgaan, maar geraakte er niet voorbij. Beebop begon de mats in handen te pakken en was een eerste keer dicht bij een doelpunt met een kopbalkans.  De zwarte mannen konden de bal niet meer bij houden en Menen zette door.  We kregen het moeilijk en Mr. V(erhamme) moest volledig plat op een lage schuiver.  De mats leek op 0-0 te eindigen, maar in de toegevoegde tijd werd de bal vanuit onze verdediging ontzet en de Kleinen stond plots alleen voor doel.  Nu lukte het wel en 1-0.  Menen zette op en kreeg een vrije trap op een vijftal meter voor de carré.  Iedereen mee en de bal werd aan de tweede paal nog binnen gewerkt ook: 1-1.  De uitstekend leidende ref floot meteen voor het einde van de mats. 

Gemengde gevoelens achteraf: ontgoocheling natuurlijk, want we konden niet dichter bij een overwinning tegen een rechtstreekse concurrent zijn.  Aan de andere kant was de gelijkmaker voor Menen zeker verdiend en we blijven toch nog altijd ongeslagen.

Nieuws:

1/ Onze captain doet zijn best om wekelijks deze rubriek te halen.  Nu vierde hij zijn 29ste verjaardag. Prfisjat.

2/ Ook een bijzonder Prfisjat aan de verdedigers die een sterke partij speelden. Voor de Sjampanje van de week moesten we het dus achteraan zoeken en wel in de goal bij doelman Mr. V(erhamme) o.a. voor de prachtige redding op het schot in de hoek.

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.