Speeldag 12: Dede Vichte 2 - BVC De Flandriens 3

Na de topper van vorige week moesten we dit weekend naar het Celtic Park van Vichte, waar we vorig jaar nog een serieuze rammeling (5-2) kregen. De kleedkamers en de kantine zijn er klein maar fijn. Het veld is dat ook, klein dan, maar niet fijn want nu al was er op bepaalde delen van het terrein geen gras meer te bespeuren.  Niet ideaal dus voor de Flandriens.

DEDE zit in puntennood en liet van in het begin van de mats zien dat ze het ons niet gemakkelijk zouden maken.  Het duurde dan ook een goed kwartier voor de eerste kans van de Flandriens te noteren viel: de Voorzitter-gelegenheidsdoelman van de thuisploeg bracht redding op een poging van de Kleinen.  De zwarte mannen speelden nu iets beter en met een stevige kopslag kopte Dieumerci de 0-1 binnen. Nog altijd in het tweede kwartier van de mats werd Rossi in de 16 onderuit gelopen, maar tot verbazing van iedereen kregen we geen penalty.  De volgende kans was weer voor Rossi, maar in de 1 tegen 1 situatie ging de keeper goed in zijn voeten. Dan viel het stil, voor de Flandriens toch, want op het einde van de 1ste helft kwam de thuisploeg opzetten met een grote kans, maar ChristianO kwam goed uit. Vlak voor den time kopte DEDE een corner tegen de paal.  Het stond dus 0-1 bij de rust. Zelfde (slecht) spelbeeld na de rust, waarin de Flandriens in het eerste kwartier niet tot voetballen kwamen.  Dan weer 10 minuten beter, waardoor we vlot uitliepen tot 0-3, na goals van weer Dieumerci en de Kleinen.  Ook Hito had twee kansen aan de voet maar kwam deze keer niet tot scoren. Het leek dus een simpele overwinning te worden, maar toch kwamen we nog in de miserie.  Eerst werd een bal aan onze 2de paal binnen getikt en 5 minuten voor tijd werd het zelfs 2-3.  Gelukkig bleef het daarbij. 

Het was niet de beste mats van de zwarte mannen, maar met weer drie punten erbij en verlies van de nummers 2, 4 en 6 in de stand deden we dit weekend een uistekende zaak en pakten we meteen ook de symbolische herfsttitel.  Mooi zo.

Nieuws:

1/ Doelman Mr V(erhamme) ging op ‘vermaakuitstap’ op vrijdagavond en kan er toch iets minder goed tegen in vergelijking met vroeger.  Een beetje ziekskes de dag erna, een sms naar de coach en ChristianO mocht in doel staan.       

2/ Gunnarson had dit jaar geen last van opdringerige vrouwelijke fans die hem in uldere soutien achtervolgen tot in de kleedkamer.

3/ Volgende week geen wedstrijd, want bekervoetbal en wij zijn vrijgeloot in de eerste ronde van de beker.

4/ In het laatste weekend van november is er dan de laatste speeldag van de heenronde, met de clash tegen de buren uit Bellegem. Na een slechte start is SDJ de laatste weken op toerental gekomen met 3 overwinningen op rij en een doelpuntensaldo van +13 (19 voor en 6 tegen)…!!!  De heenronde afsluiten zonder nederlaag zou schitterend zijn.      

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.