Speeldag 13: BVC De Flandriens 1 - SDJ Bellegem1

Topaffiche op de laatste speeldag, met het bezoek van SDJ.  Normaal zijn de Bockor-mannen de vrijdagavond schetecanard, maar nu niet.  Al heel de week waren ze ulder aan het verzorgen om ons de 1ste nederlaag van het seizoen aan te smeren.  We waren dus gewaarschuwd.

De Flandriens begonnen goed aan de mats. Er kwamen ook enkele kleine kansjes, maar de schoten gingen naast of waren te slap, zodat de keeper van SDJ zonder veel moeite de ballen pakte.  Na 20 minuten drukten de bezoekers de red pedal in, to give gaaze. Dat leidde al snel tot een penal. Ritten werd omgelegd in de 16 en ging zelf achter de bal staan.  Maar Mr. V(erhamme) koos de goede hoek en redde.  Een tweede kans voor SDJ kwam er via een vrije trap vlak voor de 16, maar de bal ging hoog over.  De Flandriens kwamen niet meer tot voetballen.  De bal werd veel te snel diep gespeeld en daar wist de sterke verdediging van Bellegem wel raad mee.  Ruststand 0-0.

Meteen 4 vervangingen na de rust bij de bezoekers en SDJ bleef in het begin van de 2de helft de betere ploeg.  Niet dat er echt veel uitgespeelde kansen van kwamen, maar toch kwamen we op achterstand.  Een flankvoorzet werd aan de tweede paal binnengeschoten.  De Flandriens moesten dus achtervolgen en dat tegen een SDJ op zijn sterkst, gene cadeau.
Het duurde tot 20 minuten voor tijd voor de zwarte mannen iets terugdeden: een doelpoging van de Kleinen werd net voor de lijn weggewerkt.  Het was het signaal voor een voorzichtig slotoffensief.  De Flandriens hadden nu wel weer meer balbezit, maar veel doelgevaar leverde het niet op.  Het zag er dus niet te best uit. 

Moa gow. Say it isn't true é zeg dat we zjust tegen SDJ tegen onze 1ste nederlaag van ’t seizoen moeten aanlopen…  Nope, want 5 min. voor tijd kreeg Broekalisasi de bal en schoot hij de gelijkmaker binnen: 1-1 en daar bleef het bij.

We sluiten de heenronde af op de eerste plaats, zonder nederlaag, 3 gelijke spelen en 10 overwinningen.  Onze dichtste achtervolgers zijn Beebop (op 7 punten) en The Rangers (9 punten).  Het ziet er dus goed uit, maar we zijn nog maar halfweg…!!! 

Nieuws:

1/   De coach beloofde om na de heenronde de ambities voor de rest van het seizoen uit te spreken, maar stelde dat nog een beetje uit.

2/   De ‘Sjampanje van het weekend’ was deze keer voor Nonkel, die al weken goed aan het spelen is en daarvoor nu werd beloond.

3/   Paretski werpt zich op als de Johan Boskamp van de Flandriens.  Hij maakte van het vrije weekend van de Flandriens gebruik om een matske jeugdvoetbal meete pikken en werd vorig weekend als talentscout gespot op de mats van de U15 van de KFC tegen Desselgem.

4/   In de 2de ronde van de copa (wedstrijd op 21/12) komen we uit tegen Rapid ‘t Kafaet Waregem, ook spelend in 2de maar dan in de B-reeks.    

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.