Speeldag 14: BVC De Flandriens 2 - De Kroone Kuurne 3

Ja beste vrienden, er is een einde gekomen aan een mooie reeks van 13 wedstrijden zonder verlies en dat tegen de ploeg waartegen we onze succesreeks hebben ingezet.  Het kon niet blijven duren, maar eigenlijk was de nederlaag niet nodig.

Slappe start van de zwarte mannen, die al na 2 minuten moesten achtervolgen.  Een mooie voorzet werd binnengewerkt en 0-1.  In de hele eerste helft waren de bezoekers de betere ploeg, met nog een goeie schietkans, maar de bal ging naast.  Zelfs al speelden de Flandriens niet al te best, toch kregen we twee uitgespeelde kansen: The Knife werd met een hakje van Rossi voor doel gezet, maar zijn schot met buitenkant rechts werd uit de winkelhaak geranseld door de bezoekende doelman.  Ook Dieumerci was dicht bij de gelijkmaker, maar weer stond de keeper van Kuurne pal.  Rust: 0-1.

De tweede helft was beter van de Flandriens.  Toch kwamen we eerst 0-2 achter. Een fout op (of net over) de rand van de 16 en de ref legde de bal op de stip.  Mr. V was kansloos.  De Flandriens gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er toen de Kleinen de keeper omspeelde en vanuit een scherpe hoek kon inleggen. 
Spijtig genoeg pakten we meteen daarna weer een doelpunt op een stilstaande fase. De Flandriens gaven zich nog niet gewonnen, maar de keeper van de bezoekers speelde een beresterke partij.  Toch kwamen we terug in de match met een typische Rossigoal: aanpakken met de rug naar de goal en binnenschieten uit de draai: 2-3 met nog 5 minuten te spelen.  Air Wally kon de held van de middag zijn, maar zijn kopbal ging juist langs de verkeerde kant van de paal.  In blessuretijd dan werd Rossi neergelegd in de carré: penalty.  Een unieke kans op de gelijkmaker, maar de uitblinker van de middag stond tussen de palen bij de bezoekers en hij redde de penalty van Rossi.

Spijtig.  Het kon evengoed anders gelopen zijn, maar de bal rolde dit weekend eens niet in ons voordeel en het moet gezegd dat de Kroone ook een goeie match speelde.
Beebop Menen nadert tot op 4 punten, de rest staat/blijft op 9 punten en meer. 
Het zou mooi zijn om volgende week de competitie in 2013 af te sluiten met winst.

Nieuws:

1/   Clerkie kwam nog eens kijken, maar anders was er weinig volk in de Stade en dat voor de laatste thuismatch van 2013.

2/   De coach ging in ware paracommandostijl op zoek naar een verdwaalde bal die over het hek was geschoten en in de bosjes terecht gekomen was.

3/   Weinig echte uitblinkers op het veld, dus ging de ‘Sjampanje van de week’ naar D2 Régis voor zijn inzet voor, tijdens en na de match.

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.