Speeldag 16: Oranje-Zwart Kuurne - BVC De Flandriens 7

Aan alle Flandriensaanhangers een fantastisch 2014, met wie weet een 3de ... (mag het coach?) in het bestaan van ons collectief.  Gevaarlijke uitstap zo op de eerste speeldag na de winterstop: de eerste tegen de laatste, Oranje-Zwart, en dat kan wel eens een verrassend resultaat opleveren.  Nu niet.

Pech voor Fil in het begin van de mats, want al na 5 minuten moest hij naar de kant met een verrekking van de ligamenten van de enkel.  Toen hij terug was van zijn kalvarietocht op zoek naar ijs, stond het al 0-3.  Een voorzet van Schelle werd door een verdediger van de thuisploeg binnengelopen: 0-1.  Het tweede doelpunt kwam er na een mooie aanval, binnengelegd door Rossi en een geprikkelde captain (in de bekermats nog op de bank) glipte door de buitenspelval en omspeelde de keeper: 0-3.

Tussendoor werd er ook nog eens een goal onterecht afgekeurd voor buitenspel. Ondertussen stond onze dichtste concurrent in de titelstrijd, Beebop, op het andere veld 3-1 achter tegen Astrid Kuurne.  Dat zag er dus prima uit aan den time.

Ook na de rust bleven de kansen komen, maar keer op keer werden ze gemist. En toen de bal er eindelijk wel eens inging, gaf de ref geen balvoordeel, maar floot hij de actie af voor een fout op Dieumerci. Tijd voor PD uit R om blz. 45 van de pro licence cursus toe passen: twee vlot scorende spelers inbrengen.  En dat rendeerde: Hito met de 0-4 en Wally met de 0-5.  Wally was nu ‘völlig losgelöst’: met een zidaneke leverde hij een perfecte assist af voor Hito en 0-6.  Een hakballetje: geen probleem voor samba Brasil Wally: 0-7.  En ’t scheelde niets of hij deed er nog eens omhaal bij.  ‘Sjampanjevoetbal’ om het nieuwe jaar in te zetten. Het laatste doelpunt was nog voor de sportieve thuisploeg: een bal in de winkelhaak waartegen Thomas niets kon doen.

Vlotte overwinning van de Flandriens. Toch één puntje van kritiek:

                        Speel ook eens een vrijstaande medespeler aan. 

 

Beebop verloor met 3-2.  Met nog 10 wedstrijden te gaan staan we zo 10 punten los.

Beter kon 2014 niet starten.

Nieuws:

1/   Geen matsverslag van speeldag 15 door het forfait van Kerkhove: 0-5 winst.

     In december plaatsten de zwarte mannen zich ook voor de volgende ronde van de copa del VLVB, na een eerder moeizame overwinning tegen Rapid ’t Kafaet Waregem.

Volgende ronde op 15.03.2014 in en tegen FC Corgas Deinze.

 

2/   Tijdens de wintermercato deed manager Regis ‘John Bico’ weer een transfer. 

     Nu haalde hij een topkeeper binnen voor in geval van nood (zaterdag dus).  Welgekomen Thomas.

 

3/   Coach PD uit R zou nu na de mats van volgende week tegen de Pekkers zijn ambities voor de rest van het seizoen uitspreken. 

     Hebben we dat al niet eens eerder gehoord?

4/   De jonkies van de ploeg zijn duidelijk: zij willen gaan voor het kampioenschap en leven nu ook 100% voor hun sport.  Ze laten zich de avond voor de mats niet meer opmerken in het bruisende nachtleven, maar zitten achter hun bureau de scoutingsverslagen vanbuiten te leren.  Zo kon de Kleinen al de uitslagen van de laatste maanden van Oranje-Zwart opzeggen en de doelpuntenmakers en in welke minuut ze gescoord hadden…!!!

5/   Proficiat aan Tom de Spurtbom en Goedele met de geboorte van Noor.

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.