Speeldag 17: FC De Pekkers 1 - BVC De Flandriens 4

Jullie hebben nog het matsverslag te goed van vorige week.  Door drukke activiteiten in zijn bijberoep is reporter 18 er nu maar aangeraakt om een stukske proza neer te schrijven.

’ t Was voorspeld: de mats tegen de Pekkers zou niet simpel zijn.  Na het faillissement van hun hoofdsponsor in oktober raakten de mannen van Izegem even op den tsjool, maar met een 7-0 overwinning tegen Kerkhove waren ze het nieuwe jaar alvast overtuigend ingezet. Ook de coach wist nog van in de heenmats dat het gevaar vooral van de opkomende backs kwam en hij had dan ook een tactisch plannetje klaar.  Dat leverde in de eerste helft een gesloten wedstrijd op, met meer balbezit voor de bezoekers, maar al bij al weinig werk voor de keepers.
 Een kopbal voor de Pekkers en een omhaal van Schelle, dat was het zowat.  Maar na een half uur werd een uittrap van Mr. V. verkeerd beoordeeld en de Kleinen kon profiteren: 1-0.  Meteen ook de ruststand.

In het eerste kwartier van de 2de helft hielden de zwarte mannen controle op mats, maar dan gaven ze het in 5 minuten zomaar weg: twee keer slecht verdedigen op  stilstaande fasen en de voorsprong was weg, slechter nog we stonden 1-2 achter. Weg ook tactisch plan, maar we slaagden er niet in om ten aanval te trekken. Eén keer hadden we nog een kans op de gelijkmaker moeten krijgen: in één spelfase werden twee fouten gemaakt in de carré (vooral na de duwfout op Paretski moest de bal altijd op de stip), maar de tot dan goed leidende arbiter schuifelde niet.

In het slot van de mats pakten we nog twee tegendoelpunten en een aantal gele kaarten.  Tweede nederlaag van het seizoen voor de Flandriens.

Eerste achtervolger Beebop speelde gelijk tegen de Sterre.

Beebop volgt nu samen met de Rangers op 9 punten, de Pekkers op 10 punten.

Nieuws:

1/   Oprechte deelneming aan Frank en Agnes Holvoet, Stankovic, Ben en Vik met het overlijden van hun (groot)moeder.

2/   Veel cijfers voor de mats op het tactisch bord van de coach. Met 10 punten voor, waren er volgens de coach nog 5 overwinningen nodig om kampioen te spelen, want volgens PD uit R zal de concurrentie geen 27 op 30 halen. Dat liep dus even anders.   

3/   De ‘Sjampanje van de week’ zou voor ChristianO geweest zijn, maar omdat hij voor de zoveelste keer weigerde om de kleedkamers te doen kreeg Oli de fles, want hij is wel altijd bereid om een dweilke te slaan.

4/   Schelle was niet zo vriendelijk tegen de arbiter en kreeg onze eerste rode kaart van het seizoen.  Gelukkig hebben we met oud-Flandrien Seba een ervaren pleiter in sportzaken.  Probleem is wel dat Annelien Coorevits (anders dan in KVK-Gent) niet in de tribune zat.  Hoe zal hij dat aanpakken?

5/   Reporter 18 zal ook eens een berekeningske doen: Met nog 10 matsen te gaan moesten we nog 21 punten halen om mathematisch zeker te zijn van de titel.

     Na de wedstrijd van zaterdag hebben we maar 19 punten meer nodig. Eigenlijk deden we dus een goede zaak…!!!

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.