Speeldag 20: FC Heirweg 2 - BVC De Flandriens 3

’t Was lang geleden, ’t was mooi weer en de kern wisselde tot op het laatste moment van samenstelling voor deze mats tegen de Heirweg.  Uiteindelijk18 spelers beschikbaar en heel wat supporters die waren afgezakt naar Anzegem.

De start van de Flandriens was prima.  In het eerste half uur speelden de zwarte mannen hun beste voetbal van 2014 tot nu toe. Er werd goed gecombineerd en er werden ook enkele kansen afgedwongen.  De 0-1 zat er aan te komen, maar kwam er pas toen Broekalisasi met een individuele actie uitpakte en ons zo verdiend op voorsprong bracht.  Keerpunt in de 1ste helft was een onterechte penalty voor de thuisploeg.  Onterecht, zo dacht Thomas er ook over en hij stopte de strafschop. De rebound werd binnengeschoten door een Heirwegman die te vroeg de 16 was binnengelopen en het doelpunt werd afgekeurd.  Maar, Anzegem kwam nu wel beter in de mats.  Eerst kon Thomas nog redden op een goeie doelkans, maar na balverlies werd het vlak voor rust toch gelijk: 1-1.

De tweede helft was het spiegelbeeld van de eerste helft: een minder start nu van de Men in Black en in het eerste kwartier het meeste doelgevaar van Anzegem. Keerpunt in de 2de helft was weer een penalty, deze keer voor ons, na handspel. Spijtig genoeg schoot Broekalisasi de strafschop over. Even later stond het toch 1-2 toen Oli een vrij trap voor doel bracht en de bal door een bos van benen binnenging.  De Flandriens probeerden nu de beslissing te forceren.  Dieumerci was dicht bij een doelpunt en Broekalisasi schoot een vrije trap op de paal.  Het was uiteindelijk Rossi die na een mooie aanval voor de 1-3 zorgde.

Mats nog niet gespeeld, want in het slot maakten we het ons nog moeilijk door een 2de doelpunt weg te geven en door onze eigen kansen niet af te maken.  Thomas moest helemaal op het einde zelfs nog zijn volle 2 meter strekken om een boogbal uit doel te houden.    

Eindstand: 2-3. Een verdiende overwinning die ons weer op de goede weg zet. Dichtste achtervolgers The Rangers en de Pekkers speelden gelijk, waardoor we onze voorsprong terug uitbouwen tot 8 punten.  Beebop Menen staat 9 punten achter, maar heeft wel nog een inhaalmats tegoed.

Nieuws:

1/   Proficiat:

  • aan Mr. V(erhamme) en Ann met de geboorte van Arthur
  • aan Aye en Kristel met de geboorte van Alizée

 

2/   Spijtig nieuws ook, want deze week overleed Johan Ghekiere, nonkel van The Knife, trouwe supporter in de beginjaren van de Flandriens.

3/   Speciale vermelding voor Wally, die zijn plaats in de kern afstond aan keeper Thomas die zich op het laatste moment toch kon vrijmaken.  Merci Wally.

4/   Wat is dat toch met de penaltytrappers dit jaar…!!!

     Toch even oefenen.

5/   Het bekeravontuur gecombineerd met de vintendag-pintendag nadert (15/03).

     Vergeet niet om in te schrijven (bij Rossi).

6/   Vacature: Interim voor de volgende twee zaterdagen.

     Gezocht M/V met coachtalent.

     Kandidaten die voor twee speeldagen de taak van T1 en T2 op zich willen ne-

     men kunnen zich melden bij de President.        

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.