Speeldag 22: De Sterre Sint-Denijs 1 - BVC De Flandriens 3

Derbykoorts, titelstress, wielergekte… en andere rare ziekten hielden lelijk huis in de spelerskern, zodat we er niet helemaal gerust op waren voor deze mats met 3 belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap en de titel van ‘Ploeg van ‘t Stad’ als inzet.

In de heenronde stond de Sterre voor de derby nog op de 2de plaats, maar na onze overwinning in de heenmats zijn die gasten serieus weggezakt in het klassement. Een mats tegen de Sterre blijft natuurlijk een specialleke en de President wist zeker dat de Sterre revanche zou willen nemen en met het mes tussen de tanden zou spelen.  Maar, dat viel eigenlijk nog allemaal best mee.

In de eerste helft ging het spel gelijk op, maar de Flandriens toonden zich dit weekend dodelijk efficiënt: Uit bijna elke kans kwam een doelpunt voort. Eerst schilderde James een vrije trap op het hoofd van Rossi: 0-1.  Dan werd een voorzet van de linkerkant door de keeper van de Sterre onvoldoende weggewerkt en Fast Freddy Fré Cousin was goed gevolgd: 0-2.  Weer Rossi zorgde nog voor de rust voor 0-3.

Het eerste kwartier van de 2de helft goed (dus zonder tegendoelpunt) doorkomen, dat was de opdracht en ook dat lukte zonder al te veel problemen. Bij zijn eerste balcontact na zijn invalbeurt had MC Hammer Mats de 0-4 aan de voet, maar zijn schot ging over.  Na 15’ in den 2en time pakte de linker flank van de Sterre uit met een tackle van langs achter op JB.  De ref hield het bij geel.  Niet veel later stond de Sterre toch met 10 toen de plaatselijke chauffagist K. Baert de doorgebroken Hito omlegde.  0-3 voor, tegen 10 man, dit mochten we niet meer weggeven. De zwarte mannen kregen nog 3 grote doelkansen, we kwamen zelfs met twee man voor de thuisdoelman, maar de Flandriens lieten na om het helemaal af te maken. De Sterre bleef er voor gaan en met een penalty kwamen ze terug tot 1-3. Daar bleef het bij.  Met twee overwinningen tegen de Sterre dit seizoen, zijn we weer:

‘Ploeg van ’t Stad’

 

 Met de drie punten erbij deden we ook een goeie zaak in het klassement, want bij de achtervolgers waren er wel ploegen die punten verloren.

Slachtoffers deze week: de Pallieters, die nu wel helemaal uitgeteld zijn voor de titel, maar vooral SDJ (tot vorige week nog beschouwd als onze grootste concurrent), dat gelijk speelde tegen DEDE Vichte.

En zo staan de Rangers nu weer op de 2de plaats (op 8 punten), gevolgd door SDJ (op 9 punten) en Beebop (op 10 punten, met nog een mats tegoed), en dat met nog 5 matsen te gaan.  Met nog rechtstreekse duels tegen die drie ploegen is het zeker nog niet gespeeld.

Nieuws:

 

1/     T1 vertrok om 5.00 uur vanuit zijn skioord om op tijd te zijn voor de mats.

2/     En er zijn nog echte Flandriens: ChristianO die het geregeld kreeg om Sylvie af te vaardigen in de basketmatch van zijn kinderen, zodat we toch een keeper tussen de palen hadden. De gezangen na de mats waren dan ook vooral voor hem. ChristianO en Sylvie werden ook uitgeroepen tot winnaars van de ‘Sjampanje van de week’, af te halen bij de volgende thuismats

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.