Speeldag 23: BVC De Flandriens 4 - Olympic Comines 3

Een week voor de topmats tegen Beebop Menen moesten we onze voorsprong van 7 punten verdedigen in een mats tegen Olympic Comines.  Comines is een betere ploeg dan hun 10de plaats in de rangschikking doet vermoeden, want er lopen een paar goeie spelers bij.

 

Door de afwezigheid van enkele vaste waarden speelden we met een onuitgegeven opstelling.  De Flandriens moesten zoeken naar hun positie en daarvan wisten de bezoekers al vlug te profiteren: 0-1 na 10 minuten.  De Kleinen bracht ons met een punter op gelijke hoogte, maar weer kwamen we op achterstand, al had het doelpunt altijd afgekeurd moeten worden na een voorafgaande duwfout op Fil: 1-2.
Bij één van de spitsen van Comines ging dan even het licht uit: natrappen leverde hem een rode kaart op.  Ook de kapitein van de bezoekers solliciteerde naar een 2de geel en dus rood door tot twee keer toe als laatste man een aanval af te breken. De ref durfde het niet aan om nog eens rood te geven en even later ging de ref weer in de fout door een doelpunt van de Kleinen af te keuren voor vermeend buitenspel.

De 2-2 kwam er toch: Fré Cousin kopte een voorzet van de Kleinen binnen: 2-2. Zonder goed te spelen hadden we zelfs met een voorsprong naar de kleedkamers kunnen gaan, maar The Knife miste alleen voor de keeper.

Rustig de bal rondspelen en tegen 10 man op zoek gaan naar het 3de doelpunt, dat is de theorie.  Maar in volle titelstrijd loopt het in de praktijk wel eens anders…!!!

De Flandriens speelden onzuiver en het was dan ook niet geheel onverwacht dat de bezoekers weer op voorsprong kwamen. Met nog een half uur te spelen zag het er

even niet goed uit voor de zwarte mannen. Maar de Kleinen, de absolute uitblinker van de middag, scoorde de gelijkmaker, zodat de Flandriens terug hoop kregen om toch de drie punten thuis te houden.

Met nog 15 minuten te spelen was er nog tijd genoeg voor een doelpunt, maar echt uitgespeelde kansen bleven uit en het was opletten voor de counters van Comines.

Zet u dan schrap voor de laatste 5 minuten.  Eerst kreeg The Knife een herkansing: Recht op doel af, op zoek naar eeuwige roem besloot hij naast in plaats van opzij te leggen voor een stuk of drie andere Flandriens.  Op de tegenaanval miste Comines voor open doel.  En dan in de laatste minuut, tot grote opluchting van The Knife, werd er een fout op hem gemaakt in de 16. Penalty, omgezet door de Kleinen: 4-3.
Dit zouden wel eens zeer belangrijke punten kunnen zijn in de titelstrijd…!!!

In de titelstrijd haakten The Rangers Moorslede af, na verlies tegen Anzegem. Blijven over: Beebop Menen (op 7 punten) en SDJ (op 9 punten) met nog vier wedstrijden te spelen.

 

Nieuws:

 

1/     Vorige week werden we uitgeschakeld in de beker door Corgas Deinze.

        https://www.youtube.com/watch?v=XenfhOGW7FM&list=UU0V_qm3sO8wtQjBbyArHU9A

        Tijdens de mats kregen we er ééntje binnen, na de mats gingen ze vlotter

        binnen tijdens de vintendag-pintendag.

 

2/     Hoe zou het intussen zijn met onze kangoeroe MC Hammer Mats?

 

3/     ’t Zijn schone tijden voor de Kleinen en Davine. Vorige week kreeg Davine nog een verrassingsbezoek van een bus vol (of toch bijna) Flandriens voor haar 25ste verjaardag.

        Dit weekend kreeg de Kleinen de kapiteinsband en met een hattrick en een assist mocht hij de ‘Sjampanje van de week’ in ontvangst nemen, en volgend weekend proberen we de kampioenenschaal mee te              brengen als trouwcadeau. 

  

4/     Cap Stoffel heeft na de vintendag-pintendag de smaak van de busreizen goed

te pakken. Dit weekend bracht hij met de bus een bezoek aan de Heizel en vol-

gende week dan…

 

5/     Kunnen we een bus vol supporters op de been krijgen voor wat misschien

        wel onze kampioenenmatch (???) kan worden.  Winst tegen rechtstreekse

concurrent Beebop en puntenverlies van SDJ en ’t is zover.  ’t Zou wat zijn…

 

            Spelers en supporters op post

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.