Speeldag 24: Beebop Menen 1 - BVC De Flandriens 3

Topmats, toparbiter, twee equipen met een topselectie, een portrettentrekker van de gazette van de commer-çanten van Cortryck, een tielik beginuur, veel volk, schoon were,... D-Day in de strijd voor den titel.

Want inderdaad, met een beetje chance konden we kampioen spelen op het veld van onze concurrenten.  Daarvoor moesten we zelf winnen en hopen op puntenverlies van SDJ (dat ook nog meedoet voor de titel in 2de A).

Beebop moest winnen en de thuisploeg kwam dan ook met een aanvullende opstelling aan de aftrap.  Daar hadden we het in het begin van de mats best lastig mee.Niet dat er grote kansen van kwamen, want er werd scherp en in blok verdedigd. Zelf konden we twee keer dreigen, via Broekalisasi en Dieumerci, maar de keeper van Beebop bracht twee keer redding.  Die keeper ging op het kwartier serieus in de fout, toen Mr. V(erhamme) intrapte en de bal over de keeper van Beebop in doel belandde: 0-1.  De thuisploeg moest nog voor het half uur een vervanging doen en de Flandriens hadden daarna meer controle op het spel.  Twee x was de thuisploeg nog gevaarlijk in de 1ste helft: een kopbal ging naast en vlak voor rust werd tot drie keer toe naar doel geschoten, maar evenveel keer werden die schoten afgeblokt.

Iedereen verwachtte een stevig begin van de 2de helft van de thuisploeg, maar dat kwam er niet.  De beste kansen waren weer voor ons: Dieumerci besloot naast en Broekalisasi kopte van dichtbij op de lat. Spijtig want even later ging de bal terecht op de stip en de penalty werd ook binnengeschoten: 1-1.  De Flandriens moesten daar toch even van bekomen, maar toen Dave met een splijtende pass Dieumerci voor doel zette, stonden we weer voor.  Beebop gaf nog niet meteen op en Mr. V. moest redding brengen met de voet op een poging van dichtbij.  Zelf kregen we op counter genoeg kansen om definitief afstand te nemen, maar het duurde tot we ook een penalty kregen (omgezet door Broekalisasi) voor de geruststellende voorsprong een feit was.  Mooie en verdiende overwinning.  Genoeg voor de titel…???

Daarvoor was het wachten op het resultaat van SDJ dat een half uur later begonnen was aan hun mats tegen De Kroone.  Na een half uur, telefoon van SDJ: 3-1 winst.

Nog geen kampioen dus, maar we zijn er nu wel heel dichtbij.  Enkel SDJ kan nog gelijk komen, als zij alles winnen en wij alles verliezen.  Eén punt in de volgende drie matsen volstaat voor de titel en dat in het 10de jaar van de Flandriens. 

Nieuws:

 

1/   Geen kampioenenfeest, maar wel feest voor het huwelijk van Thomas en Davine. Proficiat van alle Flandriens.  Ook Peter Sagan is fan van de Kleinen.  Bekijk de foto op onze facebookpagina.

2/   Volgende week weer een kampioenenmats, tegen DEDE Vichte:

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.