Geschiedenis

Het spookte al enige tijd in de koker van ene Fernand Vermeulen uit Kortrijk. Na tal van seizoenen in liefhebbers- en provinciaal voetbal wilde hij met een echte hechte vriendenbende een eigen ploeg oprichten. Ferre, pour les amis, wist met zijn jarenlagen ervaringen/aanvaringen precies wat hij wilde: een ploeg die goed voetbal speelt, teert op wat ervaring, beperkt traint en na de mats steevast niet direct naar de domicilie trekt.

Fernands plannen en wilde verhalen werkten aanstekelijk. Bij KFC Marke waren er die bijna einde loopbaan waren en Paretje, Lootje, Tom Sandra, Tom Laverge, Randall, Günnar en Koen Declercq hapten toe. Jo Gruwez, een Marks monument, koos ook voor de nieuwe ploeg en werd tevens penningmeester. Kinesist Theys wilde ook wel en nam het ondervoorzitterschap erbij. Dieter Decock zijn knie zag het ook wel zitten. Pong en Olivier kwamen uit de Bijttebiercompetitie. Peeten Debrulle moest en zou erbij zijn! Dirk Volckaert onderbrak zijn trainerscarrière om weer een defensie in elkaar te sleutelen. Alain zou keepen maar eerste pech, zijn rug wilde hier niets van weten.
Jean-Marc Mullie kwam uit het rusthuis en Dirk Dievel uit de kazerne, fluks op weg naar de Middenstand in Marke want daar zou het clublokaal worden. Berre G  werd van zijn mobilette gehaald om keeper van het elftal te worden en ook Koen Degryse liet have en goed achter om mee te sjotten.

Toen ging alles heel snel. Frank Vincke zou niet meedoen maar werd prompt voorzitter en scoorde achteraf niet weinig het eerste seizoen. Het voorjaar 2004 zal niet snel vergeten worden in Marke. Wilde cowboyverhalen, grootse plannen, zware katers,... het hoorde er allemaal bij en het zou nog erger worden. Chaumes, jarenlang de belangeloze terreinafgevaardigde bij KFC maakte ook de overstap en dit in duobaan met Dick D, Markes own Rock Ozark.

Dan werd het link: een verzorger voor het terrein en scheenbeen werd gezocht en niemand minder dan Mario van De$$elgem (een heulse BV) reageerde spontaan op deze vacature. En om voetballend zeker van succes te zijn, werd de Leupegemse legende Frank H gelokt met nooite vervulde beloften. Dirk en Carine van de Middenstand zorgden voor een clubvlag, zelfs voor twee.

Een naam: drie consultbureaus werden ingeschakeld om uiteindelijk na menig gepalaver uit te komen bij BVC de Flandriens. Bierdrinkend Voetballen Collectief... alleen Dievel kon zulk een zever bedenken.

Nu nog een terrein: na een zorgvuldige en esthetische selectie werd het Stade Municipale van de Zwegemse deelgemente St. Denijs, waardig genoeg geacht om de thuismatchen van de nieuwe ploeg af te werken. En dit bovendien met een fraaie kantine in eigen beheer uitgebaat door Martine en Claude V! Santé!

Zo werd het september en kon de ploeg starten in derde provinciale. En het werd een succesverhaal want slechts éénmaal werd de nederlaag geleden (en dan nog op schlemiele wijze). Waarmaarde en Anzegem werden de felste concurrenten maar uiteindelijk werd met een recordaantal doelpuntende titel op een regenachtige dag vlot binnengehaald. Maar wie meer wil weten hoe dit sportief gebeurde, kan dit vinden op de matchverslagen 2004-2005 op deze site.
Fijne lectuur voor een regenachtige dag!

Maar het strafste in het ontstaansjaar was het ontstaan/verder zetten van een vriendenbende. Het leven geeft en neemt en ook Flandriens (sommige meer dan andere) werden hiervan niet gespaard. Het was goed om zien dat voetbalvrrienden ook kunnen steunen in moeilijke momenten. En dan waren er... etentjes, feestjes, wilde feestjes, legendarische feestjes, recepties, verjaardagen, après –trainingen, house feestjes, kampioenenfeestjes, geboortefeestjes, wintermarktfeestjes, enfin alles was goed genoeg om toch maar eens onder de Flandriens te zijn.

Er werd gelachen, heel veel gelachen, getraind, gedronken, heel veel ge..., gesmst, soms gezaagd (positief bedoeld dan), gekuist (om 4 uur ’s morgens), geroddeld, gegipst, gelopen, weinig gelopen, gemaild, gestapt getaxied, gesmeerd  (met kaas en gehakt), gemountainbiked, gestagedived, gemeet en gegreet, gekweekt, ...

Enkele notoire momenten:

  • Flandriens , met Mario als dj, die een feestje bouwen in Anzegem om 5u ... ’s namiddags!
  • Verzorger vangt cavia in Deerlijkse middencirkel
  • Ploeg houdt bar open op Tsunami-benefiet
  • Vuurwerk houdt St-Denys wakker!
  • Toevallige ontmoeting op ’t Hooghe!
  • Jonge moeders housen op Markse tafels!
  • Dievels poëzie brengt een lach en een traan!
  • Piratenvlag wappert op foute plaatsten!

Inmiddels zijn de Flandriens gestart in tweede provinciale A. Nico Neyrinck en Steven Merlier zijn de nieuwe Flandriens spelers. Moge het tweede seizoen net zo plezant zijn als het eerste!

Vivat De Flandriens