Speeldag 3: Vk Nieuwe Wijk Lozer 1 - Flandriens 2

Na de thuisnederlaag van vorige week tegen de Klauwaert Waregem (1-3, met het eerste competitiedoelpunt van Neal), mochten we op bezoek bij de mannen van Lozer, vaste waarde in de top 5 de laatste jaren. Sympathieke gasten, die gemiddeld elk 15 km per mats lopen, opwarming rond de potjes niet inbegrepen.  Leuk veld ook, met daar rond een fanatiek publiek. En toch werd er na de 0 op 6 best iets gehaald en dan liefst 3 punten.

De Flandriens begonnen met een stevige organisatie aan de mats en probeerden de koersepaarden van de thuisploeg bij te houden. Dat lukte vrij goed.  De Nieuwe Wijk had wel meer balbezit, maar deed er niet veel mee.  De verdediging, met de oud(e) KFC-ers Toine en The Knife op de back, gaf niet veel weg.  En als de spitsen dan toch eens bereikt werden, kuiste James de rest op. Zelf kregen we ook niet veel kansen.  De Kleinen kon wel eens schieten maar mikte over.  Vlak voor rust kreeg Lozer dan toch een grote kans toen de bal maar niet weggeraakte, maar James kon op de lijn redding brengen.  0-0 bij de rust.

Terwijl de Flandriens hoopten dat de mats al gedaan was, waren de mannen van Lozer nog maar goed gerodeerd.  Er stond ons nog een lastige 2de helft te wachten.Verrassing alom, vooral dan bij de thuisploeg, want het waren de zwarte mannen die het sterkst aan de tweede helft begonnen.  Eerst belandde een vrijschop van Rossi nog op de paal, maar bij een tweede vrijschop van James devieerde Ruby de bal met zijn hoofd in doel: 0-1.  Het geloof dat er iets kon gehaald worden groeide en de Men in Black waren in die periode de betere ploeg.  Geleidelijk aan nam VKNW de match in handen met enkele kansen tot gevolg, maar Mr. V. stond pal.  Op de 70ste minuut werd het zowaar 0-2.  Na een corner ging de keeper van de thuisploeg onder de bal en Neal stond op de goeie plaats. De thuisploeg zette nog eens alles op alles, maar kon maar in de 9de van de 10 minuten toegevoegde tijd scoren met een vrije trap. De Flandriens hielden stand: 1-2, de 1ste overwinning van het seizoen was een feit.

Volgende week:

 

20/09/14

14:30

BVC De Flandriens

 

-

 

N'Yzer Stasegem

 

Seizoen: 
2014-2015

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.