Speeldag 14: BVC De Flandriens 3 - 1 De Florre Harelbeke

Wie zaterdagmiddag de parking van de Stade St-Denijs opreed, waande zich even op het oefencomplex van Real Madrid want enkele zelfstandigen hadden blijkbaar nog wat onkosten te maken voor einde boekjaar en daar stonden ze te blinken, gerangschikt volgens CO2 uitstoot!

Na 5min had de ref al 2x geel getrokken, hoewel het er sportief aan toe ging. De volgende 70min zou hij eigenhandig het tempo uit de match halen door 37 vermaningen&waarschuwingen uit te delen om in het slotkwartier nog eens kwistig te zwaaien met geel karton. Maar hij was zeker geslaagd voor zijn medische proeven want je zag hem opduiken in elke hoek van het plein.

De Florre tikte een aardig balletje bijeen, de wiskundigen zagen er zo de driehoeks- en ruitcombinaties in. En wij maar lopen. Maar eens ze aan de 16 kwamen, stond daar ene Jens. Niet dat hij in een schietkraam stond, maar de aanvallen die echt gevaarlijk werden, hield hij er wel met klasse uit. Chapeau voor onze keeper in vorm! Aan de andere kant van ’t veld bijna de voetballogica: wie de kansen niet afmaakt… eerst een afgeblokte vrije trap, daarna een gekruist schot van Rossi, die de straat werd ingestuurd, maar net in corner getikt. Je voelde dat zij met hun hoog verdedigen veel risico namen, dat moesten we uitbuiten.

Aan de rust 2 nieuwe backs uit voorzorg voor 2 geelgeboekte backs. En de coach die wat compactere opstelling vroeg, hij was niet zo’n fan van de driehoeken en ruiten bij de bezoekers. Zij gingen nu toch iets meer voor voorzet-lange bal. Ze scoren er ook uit, maar hun kopbalgoal wordt afgekeurd en dit had volgens mij geen enkele andere zaterdagmiddagref gezien vanuit de middencirkel. Deze wel want hij stond gewoon mee in de actie! In minuut ik-weet-het-begot-niet een mooie opening naar Mats -ook een man in vorm bij ons- op rechts, die volledig alleen gelaten niet twijfelt en de bal vlot gekruist binnenknalt. We moeten nu werken, lopen, af en toe foutjes maken, duelleren voor elke bal, listig zijn om de voorsprong te behouden en dat lukt ook. De tijd tikt en dus komt er ook meer ruimte voor ons.

Na een actie links die de aandacht van enkele bezoekende verdedigers -en zeker een teveel- trekt, opnieuw een kantwissel en een zee aan ruimte rechts waar Domi komt inlopen en poef 2-0. De linkerflank van De Florre zag er op zijn Hollands gezegd “allesbehalve aardig” uit de 2de helft! Nog niet afgetrapt of de 2-1 hing in de touwen, een… jawel, kopbaldoelpunt aan onze 2de paal.

Dan toch nog spanning? Neen. Eerst maken we het niet af wanneer we door hun buitenspelval glippen. Maar bij een volgende vrije trap op eigen speelhelft jaagt James de bal richting… linkerflank van de tegenpartij, we wisten nu onderhand wel waar er zaken te doen waren. Een ezel stoot zich geen 3x… jawel, bal wordt gewoon doorgelaten en 3-1 Mathgineutonic!

Schone driepunter, Flandriens bezetten nu de 8ste plaats in het klassement.

Seizoen: 
2015-2016

Reacties

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.